Over Ping

Creatief & liefde voor de natuur 

Toen ik nog een klein meisje was woonden we op een woonboerderij in Noord-Brabant. Ik zat altijd met mijn neus tussen de bloemen of in de boomgaard frambozen te plukken. Vol bewondering keek ik naar de kleurrijke vlinders en vogels in onze tuin. Ik maakte armbanden en kettingen van madeliefjes en kon urenlang in het weiland bij mijn pony liggen om van de wolken figuren te maken. 

Ping te Riele

Reizen

Na de middelbare school  besloot ik om toerisme te gaan studeren. Ik had nog niet veel reiservaring, maar de verschillende culturen over de hele wereld intrigeerde mij. Daarnaast zullen mijn Zuid-Afrikaanse roots ook invloed hebben gehad op deze keuze. Mijn familie bracht de mooiste, kleurrijke Zuid-Afrikaanse souvenirs mee bij een familiebezoek. Tijdens en na mijn studie heb ik de meest prachtige reizen mogen maken en nog steeds heb ik het geluk om dit met mijn gezin te kunnen doen. De verschillende culturen, flora en fauna van de hele wereld raakt mij. Ik krijg er energie van en het inspireert me.

Ping te Riele

Werk

Mijn carrière bestond voornamelijk uit sales functies in de hospitality, reisbranche en retail, waarbij marketing altijd een rol heeft gespeeld.  Ik miste hierin een stuk creativiteit en ondernemerschap en besloot daarom om naast mijn parttime baan een opleiding Media Design te gaan volgen. 4 pittige jaren volgden: werk, studie en 3 kleine kinderen. Maar ik kreeg zoveel energie van alle vakken, dat ik met trots kan zeggen dat ik ben afgestudeerd.

Ping te Riele

Studio Picaflor

Zo ontstond studio Picaflor! Picaflor is Spaans voor kolibrie. Een bijzonder mooi vogeltje dat voornamelijk leeft in Zuid-Amerika, een continent met kleurrijke culturen en prachtige landschappen.  De kolibrie staat symbool voor energie, oneindigheid en continuïteit. De eerste 2 letters verwijzen naar mijn naam Ping. Flor staat voor bloem, een verwijzing naar mijn dochter Jasmijn.

Ping te Riele

Logo Studio Picaflor I Ping te Riele